Boros élmények és akik a borok mögött vannak

BorYssza Krónika

BorYssza Krónika

Különleges aszú kóstoló születésnapokkal

Angyalszám kóstoló

2023. december 26. - László Vágó

Ripka Gergely, Tokaj Magic a Tokaji borvidék vezérszurkolója, tevékeny támogatója és egyben hírharangja megtartotta idei utolsó eseményét. Szerencsémre én is ott lehettem. Ez egy többrétegű esemény lett, melynek voltak hivatalos, bortársadalmi és személyes vonzatai is.

Menjünk időrendben.
1. réteg
Ripka Gergely és a Halimba-Crystal közös projektje sikeresen lezárult. A fantasztikus munka eredménye egy a Tokaji Aszúhoz tervezett és kifejlesztett egyedi pohár – „Az Aszú Glass poharunk kifejezetten a Tokaji Aszúkhoz lett kifejlesztve, többlépcsős tesztelések folyamatán ment keresztül, mire elnyerte végleges formáját. Az egyedi formavilág célzottan úgy lett kialakítva, hogy az kifejezze az aszú egyediségét és közvetlenül adja vissza a bor illatát, jellegzetes ízét, íz intenzitását és a tökéletes cukor arányt. A kristály kiváló tisztaságával tovább fokozza a bor vizuális és ízélményét, minden kortyban magával ragadva az egyedülálló aromákat. Az Aszú Glass egy olyan mestermű, amely a Tokaji Aszú egyediségét és gazdagságát hivatott kiemelni, minden kortyban egy különleges élményt varázsolva a Tokaji Aszút fogyasztó számára.”
Az ASZÚ GLASS hivatalos bemutatója 2023.12.08-n volt Tarcalon.
2. réteg
A Tokaji borvidék egyedi mikroklimatikus és talajviszonyai, valamint az itt felbukkanó, az érett szőlőbogyókat megtámadó Botrytis cinerea gomba együttes eredményeként születik meg a különleges desszert bor, a TOKAJI ASZÚ.
A Nemzetközi Tokaji Aszú Napot minden év december 10-n ünnepeljük. Idén immár 5. alkalommal.
3. réteg
December 11-n Budapesten is bemutatásra került az Aszú Glass
4. réteg
Ripka Gergely (Tokaj Magic) szervezésében a Tokaji Aszú borbarátok számára bemutatta az Aszú Glass-t muzeális 2003-s évjáratú aszúkkal 2023.12.12-n, azaz a 12.12. angyalszám spirituális bűvöletében.
„Az angyalszám egy olyan ismétlődő szám, amelyet folyamatosan láthatsz, és azt jelzi, hogy az angyalaid látnak és hallanak, de ha úgy tetszik: az univerzum figyel rád. Minden számnak van egy bizonyos rezgése, amely magasabb jelentést hordoz.
Az angyalszámok akkor jelennek meg, amikor az Univerzum kommunikálni próbáld veled. Ezek a tükörszámok azért bukkannak fel, hogy felhívják a figyelmedet valamire, biztosítsanak valamiről vagy elvezessenek a célodhoz, de legalábbis valami olyanhoz, amire szükséged van.”
5. réteg
Ez Ripka Gergely személyes rétege. Az előbb bemutatott angyalszám jegyében megszületett Lujza lánya 2023.12.12-n. Sok-sok boldogságot és egészséget kívánok Gergő családjának!!!

Gergő a következő fantasztikus borsort állította össze számunkra
1. Dereszla 5 puttonyos Tokaji Aszú 2003
2. Oremus 5 puttonyos Tokaji Aszú 2003
3. Royal Tokaj 6 puttonyos Tokaji Aszú NYULÁSZÓ 2003
    Áts Károly saját bevallása szerint eddigi legszebb aszúja
4. Demeter Zoltán 6 puttonyos Tokaji Aszú 2003
5. Sauska Aszú Eszencia 2003
6. Grand Tokaj 6 puttonyos Tokaji Aszú Szarvas dűlő 2013
7. Grand Tokaj 5 puttonyos Tokaji Aszú 1956

Mindegyik tétel magas minőséget képviselt a koruk ellenére. Nagy élmény volt kóstolni ezeket a muzeális nedűket. Nehéz lenn értékelni és rangsort állítani. Biztos léteznek olyan borszakértők, akik ezt meg tudnák tenni. Én most nem érzem magam erre kompetensnek. Én csak élveztem a borokat és elmerültem az élményben.

Sok boldogságot a Ripka családnak! Sok sikert az Aszú Pohárnak! Sok-sok élményt az aszú kedvelő borbarátoknak a Tokaji Aszúk kortyolgatásához az Aszú Pohárból!

Magyar bor inni élvezet, magyaroknak dicsőség!

Vágó László
független borélmény szakíró
vagolaszlo_488704_100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://boryssza.blog.hu/api/trackback/id/tr6618288873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása